Омладинска ликовна колонија – Сићево 2018

13. јуна 2018 године

 

Са жељом, да подстакнемо стваралаштво код посебно талентованих ученика, у сарадњи са Г.О. Медијана, организовале смо Омладинску ликовну колонију. Колонија је трајала недељу дана, а била је организована у простору Ликовне колоније Надежда Петровић у Сићеву. Учесници колоније су биле : ученице  Уметничке школе (њих 6) и талентовани  ученици основновне школе „Надежда Петровић“ из Сићева. Све време одржавања колоније са њима су била два ментора, а чланице Кола су свакодневно посећивале колонију и учесницима доносиле посластице. Са учесницима Колоније се дружио и сликар Воја Живковић, а организовале смо и дружење са глумцима и песницима. За време трајања колоније учесници су осликавали предивне пределе Сићевачке клисуре.

Сви радови, реализовани на овој колонији, били би аукцијски продати на „Вечерима са Колом“, које би организовале у сарадњи са Г.О. Медијаном, а средства добијена на овај начин, искористиле би смо за помоћ старим и изнемоглим лицима без ближих сродника, зато смо и назвале ову акцију:  „Младост на дар старима“. Циљ организовања ове акције је: подстицања стваралаштва код младих,  развијања и унапређења тимског рада, неговање и развијање другарства, као и међусобно поштовање и уважавање, а пре свега развијање свести о доброчинству и хуманости код младих,са поруком: Нисте живели све док не учините нешто за неког ко вам се никада неће   одужити!  На овај начин је један од циљева Кола испуњен.

Ученице Уметничке школе, учеснице Омладинске ликовне колоније

Колонију је отворила председница Кола, Љиљана Стојановић, а ученици основне школе „Надежда Петровић“ из Сићева су спремили мали програм.

Отварање Колоније

Радна атмосфера

Чланице Кола у посети Колонији

Први радови су ту

Затварању Колоније са првом изложбом радова присуствовао је велики број чланица Кола.

Песници су својим предивним песмама поздравили учеснике Колоније на затварању.

Чланица Кола Марица Поповић читала је своје стихове

Председница Кола Љиљана Стојановић и чланица Станица Милошевић, рецитовале су стихове љубавне поезије.

Ово је прва Омладинска ликовна колонија. Учесници су презадовољни, а ми такође, јер оваквим акцијама покушавамо да развијемо свест код младих о доброчинству и човекољубљу. Договориле смо се да ово буде традиционална акција Кола српских сестара – Ниш.