Ускршње вече 2018.

11. април 2018 године

Васкрс смо дочекале и прославиле са радошћу. Посебно смо  се ангажовале  припреми добротворне „Ускршње вечери“. Добротворно „Ускршње вече“ је организовано у духу православне традиције, а осмишљено као свечаност забавног али и хуманитарног карактера.

У склопу вечери организовале смо мали програм и аукцијску продају осликаних јаја и уметничких слика. Ове године сав приход прикупљен на овој вечери (цена улазница, добровољни прилог, аукцијска продаја осликаних јаја и слика), намењен је старим и изнемоглим лицима без ближих сродника.

Хор О.Ш. „Ратко Вукићевић“ под диригентском палицом професорке музике Валентином Динић, предивним песмама отпочео програм.

Затим је госте поздравила председница Кола, изузетно надахнутим и топлим  говором.

Конферансу је водила, наша почасна чланица, првакиња нишког позоришата Весна Станковић, која је као и увек била на висини задатка.

У програму су учествовале и ученице О.Ш. „ Учитељ Таса“ и то Милица Павловић са рецитацијом Стрепња, Десанке Максимовић и Тијана Рабаџија са рецитацијом Отаџбина, Ђуре Јакшића.

      

Лепоту вечери је употпунио анђеоски глас Милице Славковић чланице певачке групе „Косовски божури“.

Аукцијска  продаја слика,  које су нам донирали нишки уметници и осликали ученици Уметничке школе, била је веома успешна.

Традиционално „туцање“ ускршњим јајима, изазвало је посебно расположење код гостију.

Продаја осликаних дрвених јаја и ове године је успешно реализована.  Дрвена јаја, су бесплатно осликали пријатељи Кола:  Зоран Стефановић, Бојана Хаџи-Нешић и ученици Уметничке школе на чему им се од срца захваљујемо.

Госте је забављао ансамбал познатог нишког музичара Милета Башала, а посебно хвала нашој Ремзи Лаловић,  учесници емисије „Никад није касно“, која је својим предивним гласом улепшала ово вече.

Празнично расположење уз звуке предивне  музике  потрајало је до касних вечерњих сати.