Работа женску душу одмара

12.фебруар 2020. година

Организовале смо Вече са Колом на дијалекту, под називом „Работа женску душу одмара“. Своје стихове на дијалекту читали су песници нашег краја : Виолета Јовић, Власта Ценић, Драган Радовић и Дејан Ђорђевић.

Кроз програм је водила наша почасна чланица Драгана Јовановић.

Ансамбал „Грош“ је музички пропратио догађај.

Вече је протекло у предивној атмосвери. Биле смо задовољне, што смо одабрале праву тему и праве госте, који су својим стиховима изазвали  смех и одушевљење код свих присутних. Покушале смо, да смехом и добрим расположењем лечимо душу наших пријатеља. Надамо се да смо, бар за тренутак, у томе успеле, јер  су на крају вечери сви посетиоци са Ансамблом „Грош“ запевали.

Коментари већине присутних, да је трајало кратко и да треба поновити, само нам говоре у ком смеру треба да организујемо оваква дешавања.

Овом приликом желимо, да се посебно захвалимо свим учесницима, јер су се одрекли својих хонорара у корист мештана околних села, који су заборављени од својих ближњих.

Ми у оквиру своје активности –  брига о старим лицима, редовно посећујемо ова домаћинства, дарујемо им пакете са дуготрајним намирницама и хигијенским средствима, али што је најважније за њих, проведемо неко време са њима у разговору. Дружење и лепа реч је оно што њима највише недостаје.