Посета старачким домаћинствима

5. март 2019. године

Заједно са представницима Г.О. Пантелеј посетили смо неколико домаћинства  у селима Каменица и Кнез Село. У овим домаћинствима живи по једна старица, којој су сестре по Колу даривале пакете са намирницама и хигијенским средствима. Даривале смо им и пакете са половном гардеробом, коју смо у акцији прикупљања одеће определиле за ову намену. Приликом посете смо упознале дивне жене, којима је изнад свега потребна лепа реч, јер самоћаим разара душу.

У Кнез Селу смо имале прилику, да упознамо мештанку, која је спавала у тору са овцама.

Центар за социјални рад јој је подиго контејнер у коме ће она убудуће да живи. И њој смо даривале пакете са намирницама и хигијеним, постељине, ћебад и гардеробу.

Брига о старим људима је једна од основних мисија Кола, и зато је реализујемо са много љубави и одговорности.

Истог дана смо организовале и Вече са Колом, посвећеном жени „ Она је извор свих наших надахнућа“

Драмски приказ „Она је извор свих наших надахнућа“ говори обезграничној  љубави  жене, жене мајке, жене сестре, жене патриоте и коначно, као круна свега жене драгане.

Наратори су биле Станица Милошевић, чланица Кола и Драгана Јовановић глумица Народног позоришта у Нишу, а истовремено и почасна чланица Кола. Ученици драмске секције „Прве нишке гимназије Стеван Сремац“ под руководством професорке Данијеле Гашевић, су врло емотивно говорили стихове о жени. Лепоту ове вечери је употпунио девојачки хор СКЦ – Ниш, под диригентском палицом   госпође Иване Мировић.

Текст за овај поетско- музички приказ о жени припремиле су чланице Кола, Станица Милошевић и Мирјана Младеновић.

Малом салом Дома војске још дуго, после завршне хорске нумере одзвањао је аплауз одушевљених посетиоца.

Биле смо задовољне, јер смо свим пријатељима Кола, који су били присутни ове вечери приредиле леп ужитак.