Октобар, месец старих људи

29. октобар 2019. године

Месец октобар је проглашен и за месец старих људи. По традицији сваке године у току месеца октобра обиђемо Геронтолошки завод, обележимо рођендане корисницима и уз дружење покушамо да им улепшамо једноличне дане. И ове године је предшколска група установе Пчелица, при школи Ћеле Кула припремила пригодан програм и развеселила кориснике центра. По заврженом програму, даривале смо их рођенданским тортама и уз музику наставиле дружење са њима.

Из дома смо отишле испуњене радошћу, јер смо успеле да изазовемо осмех на лицима корисника центра, о чему говоре њихови позиви, да дођемо поново и да се дружимо уз музику и песму.

Један број сестара је истог дана ишао за Софију, где су у цркви Свете великомученице Недеље, присуствовале торжественој Литургији и пресвлачењу моштију Светог Краља Милутина. Ову торженствену (раскошну, свечану) Литургију служио је Епископ белоградчишки Господин Поликарп уз саслуживење више од двадесет свештеника. Међу њима и свештеници из Нишке епархије и то: протојереји – ставрофори Милутин Тимотијевић, ректор Богословије у Нишу и Бранислав Цинцаревић, старешина Саборног храма у Нишу, као и архимандриди Серафим из манастира Суково и Мардарије из манастира Поганова.