Материце 2019. године – Литургије

29. децембар 2019. године

На сам дан Материца, чланице Кола су присуствовале Литургији у свим нишким православним храмовима, и после богослужења свој присутној деци даривале пакетиће бомбона, које су благовремено припремиле. Ове године смо по први пут биле присутне и у храму Вазнесења, заједно са чланицама Кола српских сестара Рашко-призренске епархије са седиштем у Нишу, и деци из тог дела града подељени се пакетићи са бомбонама.

Саборни храм
Црква Свети Никола
Црква Свети Пантелејмон
Црква Света Петка
Црква Светог цара Константина и царице Јелене

У вечерњим часовима смо традиционално посетиле Гинеколошко – акушерску клинику и свим бебама, које су биле на клиници (независно од датума рођења), даривале први поклон пакет. Пакети су поред потребштина за бебу садржали и ручно плетен одевни предмет, које су саме плеле чланице Кола, и  кроз петље уплеле најлепше жеље за срећу новорођенчета.

У пакетима за дечаке од одевних предмета били су џемпери и патикице,

а за девојчице хаљинице и патикице.

Сви пакети су садржали и песму „Родитељство“, коју је написала наша чланица Јагода Таков- Лала, и којом сестре по Колу желе сву срећу овога света новорођенчету и родитељима.

Спремљено је 60 пакета, а подељено 45.

Особље клинике је и ове године, као и увек, изразило посебну захвалност у име свих породиља, са жељом, да се ова традиција не прекине.