Крсна слава КСС – Ниш, Мала Госпојина, 2020. године

21. септембар 2020. године

Крсну славу КСС – Ниш, Рожденство Пресвете Богородице или  Малу Госпојину,  чланице Кола су обележиле свечано и достојанствено, поштујући све мере предострожности. Освећење и резање славског колача обавио је Епископ  нижки Г. Арсеније у Саборном храму уз саслужење свештеника нишке Епархије.

Домаћица Славе је била Мирјана Младеновић, секретар Кола, која се , после резања Славског колача, захвалила гостима што су својим присуством улепшали овај дан и позвала их на скромно послужење.

 

Председница Кола српских сестара Ниш, Љиљана Стојановић, је такође поздравила све  присутне врло надахнутом беседом.

Најмлађе чланице и стипендисткиње Кола су служиле жито и колаче, које су чланице Кола саме спремале.

Поштујући препоруке Кризног штаба у вези са Ковидом послужење је било поставњено у порти Саборног храма.  И поред пандемије која је присутна и сваким даном односи све већи број живота, слави је присуствовало велики број пријатеља и поштоваоца Кола.

Дружење са гостима је потрајало дуже од предвиђеног.

Ми чланице Кола смо славље и дружење наставиле уз торту и кафу у Светосавском дому.

 

Том приликом председница Кола је уручила чланске карте КСС, новим чланицама, Мили Недељковић, Невенки Пеулић, Анђелки Станковић и Зорици Ристић, које су наш рад пратиле  већ дужи период.

Овом приликом смо нашој великој донаторки Тамари Ћирић уручили књижицу почасне чланице Кола српских сестара – Ниш.

Секретару Кола Мирјани Младеновић је уручила медаљон са ликом Богородице за десетогодишњи рад у Колу српских сестара -Ниш.

Време нам је брзо протекло у свечарском расположењу и сазнању, да сми и поред ове пошасти, достојанствено прославиле своју крсну славу, са великим бројем пријатеља.