Обележавање Савин дана

Обележавање Савин дана прати велики број активности, које организујемо са ученицима основних и средњих школа.

У предвече празника, присуствовале смо Академији, у сали Дома војске Србије, коју су припремили Епархија нишка и Гарнизон копнене војске – Ниш.

На сам дан обележавања школске славе, поделиле смо радост дана са ученицима Уметничке школе, гимназије „Бора Станковић“ и основне и средње школе „Царица Јелена“, коју похађају деца са посебним потребама.

У Уметничкој школи смо наградиле учеснике „Омладинске ликовне колоније“, за исказану хуманост ( јер су Колу поклонили слике осликане на колонији), књигом, „Велики пад“, нобеловца Петера Хандке.

Ученичком парламенту и професорима школе на челу са директорком, Аном Николић, уручиле смо Благодарницу за  доброчинство.

Овом приликом је Коло српских сестара – Ниш, добило похвалницу и плакету хуманости за дугогодишњу сарадњу са школом.

У гимназији „Бора Станковић“ је било врло свечано. Скуп је надахнутом беседом, поздравио директор школе Ненад Стефановић, а затим су ученици извели пригодан програм. Овом приликом је Проф. др. Даници Грујичић, нашој истакнутој  доброчинитељки и хуманисти, председници фондације „Заједно за младе“, додељена „Повеља Бора Станковић“. Ова повеља се додељује знаменитим личностима, за допринос Србији. Искористиле смо ову прилику, да се упознамо са професорком и договоримо њено гостовање на нашој „Вечери са Колом“ посвећеној младим талентима.

У основној и средњој школи „Царица Јелена“ је такође било свечано. После резања славског колача, ученици те школе су приказали предиван програм, и тиме по ко зна који пут показали, да бити другачији не умањује њихов таленат.